Hoe weet ik wat ECHT belangrijk voor mij is?

Hoe weet ik wat ECHT belangrijk voor mij is?

Als we 98% van onze tijd besteden aan dingen die er eigenlijk niet toe doen, dan is de vraag natuurlijk: Wat is er dan ECHT belangrijk? Goede vraag, zeker als je niet weet wat je wilt en moeilijk kunt kiezen. Er zijn drie stappen om deze vraag voor jezelf te kunnen beantwoorden

Bij het vinden van passie gebruik ik deze stappen in mijn praktijk. En voor mezelf oefen ik ze dagelijks. Ze leiden je eenvoudig en snel naar het weten wat echt belangrijk voor jou is.

Stap 1: Weet wie je bent

Weet hoe je in elkaar zit en experimenteer ermee. Je bent niet alleen je brein. Het is wetenschappelijk bewezen dat je hele lichaam en b.v. ook bij je hartspier intelligentie bevat, en bovenal dat je hart een krachtig energieveld opwekt.
Weet dat je jouw omgeving beïnvloedt met jouw krachtveld, en zie de waarde en de functie van jouw gevoel en jouw intuïtie.
Als je niet weet wat te kiezen is het juist belangrijk om je gevoel in evenwicht te brengen met je verstand. Dat gevoel gaat niet over je angsten en emoties, maar over je kern, je rustige innerlijke gevoel van weten. Angsten en emoties zitten dat vaak zo in de weg dat dat innerlijke weten, soms ook ziel genoemd, lastig te bereiken is.

TIP: Laat je drukteverslaving los en omarm je gevoelens
Ben je nog steeds druk-druk-druk? We leven in een borderline maatschappij. Drukteverslaving is de belangrijkste verslaving in Nederland. We besteden veel tijd aan dingen die dringend zijn maar niet aan wat we echt belangrijk vinden. We willen liever geen vervelende gevoelens hebben en drukken die weg. Het verdoven van je gevoelens dempt echter ALLE gevoelens, ook je geluk en je creativiteit.
Dus: omarm ongemakkelijke emoties zoals angst, boosheid en verdriet. Ze zijn menselijk en mogen er zijn. Dat maakt het mogelijk om in gesprek te gaan met je innerlijk weten en te weten wie je bent en wat je echt wilt.

Stap 2: Maak verbinding met wat je wilt

Ontdek je passie en je missie door te verbinden met je innerlijk weten. Laat niet je verstand ertussen komen, maar stem verstand en gevoel op elkaar af. Dat is iets dat je kunt oefenen en leren. Dit is de eerste stap van de door mij ontwikkelde passiecirkel en niet eenmalig. Ga dagelijks in gesprek met jezelf. Als je vragen aan jezelf stelt dan geef je ruimte aan antwoorden.
Als je liever op papier wilt oefenen, doe dan bijvoorbeeld de oefening over passie.

Tip: Ga de lentezon in
Een gesprek met jezelf werkt makkelijker als je in de natuur gaat wandelen (de lentezon in?), of iets creatiefs doet. Antwoorden op vragen komen dan soms spontaan naar boven. Soms blijkt dat je allang weet wat echt belangrijk is maar dat je de stap niet durfde te maken omdat er belemmerende gedachten in de weg zitten.

Stap 3: Ruim op wat in de weg zit

Opruimen is loslaten, loslaten is niet meer vasthouden en vergeven. Jezelf en de ander, zodat er weer ruimte is voor het nieuwe. Ook materieel opruimen van je kamer, je huis helpt enorm. Mij helpt het bijvoorbeeld om oude boeken en tijdschriften weg te doen, ik krijg opeens weer veel nieuwe inzichten over wat belangrijk is. Probeer maar.

Wil je hulp om die verbinding met wat je wilt te kunnen maken of wil je leren hoe je geest op te ruimen? Ik weet uit eigen ervaring dat vaak lastig is om alleen te doen en laat je graag zien hoe het werkt. Kom naar een inspiratieworkshop of een weekend. Ik werk met kleine groepen, het is altijd gezellig.