Bereiken wat je wilt

Drie essentiele stappen om te bereiken wat je wilt

Heb je er nog vertrouwen in dat je gaat bereiken wat je wilt? Soms wil je heel graag iets bereiken maar het lijkt niet te lukken. Je weet wat je wilt maar er zit van alles tegen. Het lijkt wel of het niet mag. Veel gevoelige mensen lopen hier tegenaan. Hoe los je dat op?  De vervolgstappen van mijn Passiecirkel geven houvast. Ze hebben mij verder geholpen in tijden dat ik mijn geduld dreigde te verliezen. En ja, ik heb meer bereikt dan ik tevoren had verwacht!

Neem een eerste stap

Wie ben je als je je doel bereikt? Wat heb je ervoor nodig? Wees nu al de persoon, stap in die rol. Wacht niet eerst tot je iets volledig kunt of tot iemand anders je toestemming geeft. Wees je bewust waar je bang voor bent en ga het bewust doen. Je stapt uit je comfort zone alvast de toekomst in. Na elke stap wordt de volgende stap helder. Dit is stap 4 uit de passiecirkel. Een overtuiging die succesvolle mensen hierbij hebben:

Het is niet nodig alles te begrijpen om iets te kunnen gebruiken. Doen is belangrijker.

Volharden en doorzetten

Bereiken wat je wilt is vooral je niet laten ontmoedigen, je intentie hoog blijven houden. Dit kan bijvoorbeeld met affirmaties die daarbij passen en zo je onderliggende onbewuste overtuigingen te veranderen.  Een overtuiging van succesvolle mensen die je kan helpen:

Zonder toewijding is geen blijvend succes mogelijk.

Het gaat over geduldig doorgaan met te doen wat je wilt doen, vanuit passie.  Dit is stap 5 uit de passiecirkel.

Neem afstand

Weet dat wat je wilt vaak op een andere manier komt dan je verwacht. Weet ook dat je dit niet nodig hebt om nu al gelukkig te kunnen zijn. Stel je geluk niet uit, maak het niet afhankelijk van wat je wilt bereiken.  Een belangrijke overtuiging die hierbij hoort:

Alles gebeurt met een reden en helpt mij. 

Het heeft allemaal te maken met afstand nemen van het idee HOE het moet gebeuren, maar blijven vertrouwen DAT het gebeurt. Dit is stap 6 van de passiecirkel

Zo ging dat bij mij

De productie van mijn boek ‘Wie ben ik echt?‘ duurde veel langer en bleek veel meer werk dan ik oorspronkelijk had verwacht en gepland. Ik werd ongeduldig en wilde forceren. Maar ik wist tijdig te ontspannen, rustig door te werken en mijn ongeduld werd ruimschoots beloond: Het boek is veel mooier geworden dan ik had durven dromen en de reacties zijn heel bijzonder. Inmiddels zijn er bijna 1500 verkocht.

Wil je weten hoe je dit doet? kom naar de inspiratiebijeenkomst ‘Dichter bij wat je echt wilt’.