Hoe krijg ik meer durf? Vijf geheimen

Hoe krijg ik meer durf? Vijf geheimen

Vind je stappen maken ook een beetje eng? Meer durf is juist in deze tijd belangrijk omdat oude dingen niet meer werken. We zitten midden in veranderingen en moeten dus nieuwe dingen uitproberen. Ik vond het zelf als gevoelig persoon lastig (en nog steeds wel) om in die achtbaan in te stappen met dat gevoel van spanning in mijn buik. Voor als je me een beetje kent: deze blog is ook helemaal voor mezelf geschreven.

Kinderen hebben durf en lef. Ze zien de wereld als een grote speelplaats. Gebruik kinderen eens als voorbeeld en vertaal de onderstaande stappen naar je eigen leven.

1. Wees als een vader

Wees als een vader voor jezelf, een vader die je de wereld laat zien en dingen met je onderneemt. Wat doen vaders? Fikkie stoken, naar sporten, crossen met de auto. In elk geval: kruip uit je cocon, ga de wereld in, overwin de elementen. Laat je een stukje van je kwetsbaarheid zien dan ontstaan bijzondere ontmoetingen.

2. Wees als een moeder

Vertrouw dat er altijd een oplossing komt. Alles is mogelijk, gebruik je verbeelding. Je hoeft niet moeilijk te doen en naar iets te zoeken, het is er al. Vertrouw erop dat elk probleem ook een nieuwe kans geeft. Er is een oneindige voorraad van alles, en als je dat niet gelooft, er is in elk geval genoeg om van te genieten en met anderen te delen.

3. Wees als een kind

Soms ben je onbevangen op onderzoek en stel je vragen die niemand durft te stellen. Je bent niet bang om dom gevonden te worden, want je wilt het leren. Soms zeg je ook zomaar iets dat je opvalt. Dingen die normaal niet bespreekbaar zijn maak je bespreekbaar, en je leert ervan.

4. Maak fouten

Je mag onvoorzichtig zijn, experimenteren en fouten maken. Hoezo voorzichtig? Wees niet bang dat het pijn doet, blauwe plekken en schaafwonden dat hoort er allemaal bij. Voluit leven en plezier in het leven hebben betekent juist ook dat je risico’s neemt en pijn niet vermijdt.

5. Wees aanwezig

Geef jezelf regelmatig een schouderklopje of een por in de zij. Je hoeft niet van alles te doen, als je maar volledig aanwezig bent en niet continu je telefoontje checkt. Als je alles telkens moet checken dan check je jezelf uit. Goed dat je er bent!

Ik heb de stap gewaagd van consultant naar een onzekere toekomst als levensmissie coach en healer. Al gaat het niet vanzelf, het bevalt me uitstekend! Met behulp van de stappen van de passiecirkel kun je dit proces sneller doorlopen.

De meeste mensen adviseer ik om eerst op te ruimen wat in de weg zit om het leven onbevangen tegemoet te treden. Dat helpt om ruimte te maken voor jezelf en voor een nieuwe toekomst. Hoe het werkt leer je tijdens een introductiegesprek of een inspiratieworkshop, zie agenda

Heb je het gratis e-book met tips voor het vinden van meer passie en rust al gedownload? Zie hiernaast.