Wt je moet weten over deze tijd

Hoe deze bijzondere tijd jou verder helpt

We zitten na de volle maan weer in een heftige periode voor gevoelige mensen. De energie op aarde wordt steeds hoger en mooier. Daardoor kun je, juist in deze periode, vanuit je intuïtie dingen precies doen zoals ze bedoeld zijn. Maar als je er niet mee verbonden bent, en je begrijpt niet wat er gebeurt, lijkt er van alles mis te gaan. Hoe kun je daarin de rust bewaren? Wat belangrijk is om te weten.

Problemen duiden vaak op weerstand
Als er veel problemen komen dan stoppen we vaak. Het moet niet zo zijn, zeggen sommigen dan. En gedeeltelijk is dat ook zo. Maar belangrijk daarbij is om te herkennen wat er gebeurt. Ben je iets aan het wegduwen omdat je onbewust iets niet wil ervaren (heel vermoeiend), of beweeg je flexibel mee in wat er gebeurt? Minder vermoeiend. Het wegduwen heeft geen zin. Als je ergens tegenaan duwt, bijvoorbeeld een angst, komt er weerstand, tegendruk net als bij een bal die je onder water houdt. De belangrijke vraag is: waar ben ik bang voor?

Het spiegelt
Alles wat je in deze tijd bewust of onbewust denkt keert bij je terug. Wees dus voorzichtig in je oordelen en houd je energie hoog en positief. Weet je zeker dat je er geen zelfsabotage is, dat je niet zelf problemen veroorzaakt? Misschien uit angst voor je grootsheid?

Meebewegen is minder vermoeiend
Maar als je meebeweegt met wat er gebeurt dan zijn er geen problemen, je kunt wat er gebeurt als lessen zien. Een tijdelijke tegenslag is dan een voorbereiding voor een grotere stap. Je blijft in beweging. Je duwt niet ergens tegen maar mindert alleen wat vaart om te onderzoeken wat er gebeurt en goed bij te kunnen sturen. Je raakt niet uitgeput, er is geen reden om te stoppen met wat je doet. Hierdoor kom je eerder op je eigen plek.

Een oude periode afsluiten
Je zou kunnen zeggen dat we de komende tijd worden uitgedaagd. Het leven vraagt laat het verleden en de toekomst samenvallen. De vraag is waar je heen wilt. Je hebt het gevoel dat je alles niet meer onder controle hebt. En dat maakt juist dat er veel kan gebeuren en veranderen als je daarin meegaat. Oude ballast die nog niet is losgelaten komt naar boven en mag worden losgelaten. Laat je ego en je gelijk een tijdje aan de kant staan, laat je angsten los, ontdek onwaarheden, ga de begrenzingen van je comfortzone over en sluit zo een periode af.

Zoek regelmatig de rust en stilte
De energie kan dus heftig zijn maar ook mooi. Daarmee maak je de weg vrij om je eigen plek in te nemen. Laat de drukte in je hoofd voor wat die is. Bouw voldoende rust en stilte in om te voelen wat er gebeurt. Spreek de intentie  om het verleden los te laten. Dan gebeuren er bijzondere dingen. Je krijgt ingevingen over wat je zou kunnen gaan doen. Over wat je zou kunnen bijsturen. En soms krijg je veel ingevingen, maar je hoeft ook niet alles meteen te doen. Rust is belangrijk in deze periode. Luister naar je lichaam. Zorg voor voldoende aarding, blijf met beide benen op de grond.

We maken ruimte voor de nieuwe tijd
Misschien helpt het als je weet dat je niet de enige bent. Dat iedereen in meer of mindere mate dit proces van bewustwording doorloopt in deze periode, en ieder in zijn eigen tempo. We helen oude wonden en luisteren steeds beter naar die bijna onhoorbare zachte stem van onze ziel. Het worden wel steeds meer mensen die dat doen. Het is nu de tijd om jouw eigen pad te gaan en je eigen plek in de wereld krachtig en sprankelend in te nemen.

Wil je daar hulp bij, neem gerust contact op voor een gratis inspiratiegesprek, bezoek een workshop of een online masterclass.


Add comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.