Hoe kun je de rust bewaren?

Hoe kun je de rust bewaren?

Het is onrustig en stormachtig in ons en om ons heen (wat was er eigenlijk eerst?) en dat gaat waarschijnlijk voorlopig alleen nog maar toenemen. Daarom wat tips over hoe de rust nog enigszins te bewaren. En dat is NIET door je in stilte terug te trekken, dat lukt simpelweg niet meer. Tips hoe je de rust WEL kunt bewaren.

Er is genoeg

We willen graag meer, maar soms is het gewoon even goed genoeg. In alle verwarring en verandering om je heen, wees tevreden met wat je hebt. Er is genoeg, ook al is er misschien tijdelijk wat minder geld. Wie je bent is ook goed genoeg, je hoeft niet te veranderen. Vertrouw erop dat er nieuwe overvloed ontstaat zodra je je gave aan de wereld laat zien. Je bent het waard!

Ga naar het oog van de storm

Een storm zorgt ervoor dat alles wat niet meer nodig is wordt losgelaten, maar geeft ook onrust. Blijf in alles wat er gebeurt in verbinding met jezelf en met je gave. In het oog van de storm is het stil, in die stilte kun je inspiratie ontvangen. Houd afstand tot alle rumoer maar houd wel in de gaten wat er gebeurt, want het oog van de storm verplaatst zich en je moet dus meebewegen. Vertrouw dat er uiteindelijk een nieuw evenwicht ontstaat.

Bescherm jezelf op de goede manier

We hebben allemaal geleerd om bij onrust muren op te trekken om ons achter te verschuilen. Sluit jezelf niet af, trek jezelf niet volledig terug, dan maak je jezelf klein. Wel kan het helpen om wat minder vaak naar het journaal te kijken. Maar denk niet dat je geen invloed hebt op wat er in jouw leven gebeurt, we beschikken over een enorme creatiekracht. Laat jezelf dus horen, maak jezelf juist groter en krachtiger. Help anderen ook naar het oog van de storm. Jouw zachte kracht kan je beschermen.
Maak jezelf dus groter door je met je zachte kracht te verbinden, je diepste verlangen en je meest liefdevolle zelf. Die mogen er zijn, die zijn nodig. Straal licht zodat het donker je niet meer raakt. Daar zijn mooie technieken voor, stel bijvoorbeeld je hart als een een krachtige koplamp voor, ga uitwaaien in de natuur. Hoe beter je jezelf en je diepste verlangen kent, hoe makkelijker dat gaat.

Breng jouw eigen waarheid naar buiten

We hebben allemaal een tijd in onze cocon geleefd. De uitdaging voor de komende tijd is om je diepste zelf te gaan laten horen en zien, zo heb ik gemerkt. Er zullen vast weer acties en protesten komen, maar het gaat er vooral om dat je voelt dat je een andere wereld wilt en dat je dat duidelijk laat blijken, alleen of samen met anderen.  Hoe meer mensen hun diepste verlangen naar buiten brengen, hoe sneller het gerealiseerd wordt.

Misschien iets voor jou?

De komende tijd staan er weer activiteiten gepland, zowel individueel om je gave te vinden als in kleine groepen.

MEER INFO IN DE AGENDA

 


Comments (2)

 • Astrid

  Ronald,

  Wordt het saai als ik schrijf dat ik dit ook weer als erg inspirerend, opbouwend, aanmoedigend ervaar?

  DANK JE WEL!

  In liefde,
  Astrid

  sep 15, 2018
 • Ronald de Waal

  Reacties zijn altijd welkom, zowel positief als negatief!

  sep 15, 2018

Add comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.