Heb je je andere zelf al ontmoet?

Heb je je andere zelf al ontmoet?

Wat ik steeds vaker terug hoor van klanten is dat ze een verandering ervaren. Meer rust, meer kracht. En dat de collega’s en partner het ook opmerken. Dat komt omdat ze in aanraking komen met zichzelf. Hoe zit dat bij jou, luister jij nog wel eens naar je andere zelf? Daar schuilt je echte kracht.

Er zijn twee stemmetjes in jezelf. De ene wil graag iedereen plezieren en doen wat er wordt verwacht, en we denken vaak dat dat onze goede en gevoelige kant is. In werkelijkheid gaat het stemmetje over veiligheid. Het andere stemmetje is veel minder aanwezig en zachter. Het vertelt je de diepere waarheid die je vaak liever niet wilt horen. Diezelfde stem weet precies wat je ECHT wilt. Het kent je diepste verlangen en weet wat doel op aarde is. Het is dus de moeite waard om daar naar te leren luisteren.

Stress en klachten

Soms ga je gewoon te hard en word je teruggefloten, zoals ik onlangs. Bij stress, somberheid of pijnklachten geeft je lichaam aan dat je beter kunt gaan luisteren naar je diepere verlangen in plaats van in de overlevingsstand leven. En vaak zit er nog oude rommel in de weg die opgeruimd moet worden. Zoals oud verdriet of de overtuiging dat je iets niet goed kunt. En net als in je huis is regelmatig die geestelijke rommel opruimen goed voor je humeur en je gezondheid!

Voor anderen zorgen is egoïstisch

Ja, dat lees je goed: als je jezelf opoffert om anderen te helpen en je loopt jezelf voorbij, dan is dat egoistisch. Je helpt er namelijk niemand mee. Want alleen als je goed voor jezelf zorgt, kun je krachtig jouw eigen plek op aarde innemen. En dat is waar je anderen het meest mee helpt. Moet je de ander dan helemaal aan zijn lot overlaten? Nee, natuurlijk niet. Maar de ander leeft eerder vanuit zijn eigen kracht als jij dat zelf ook doet. Er zijn grenzen en die overschrijden we heel gemakkelijk, zeker als je net als ik een gevoelsmens bent. Wacht dus niet tot je lichamelijke klachten krijgt.

Je hoeft niet zo veel te doen

We hebben geleerd om te doen wat van ons gevraagd wordt. Maar je hoeft niet overal ja op te zeggen. Weet je al waarvoor je op aarde bent? Ieder heeft een unieke bijdrage en een unieke plek. Als je die gaat leven gaat dat veel meer vanuit ontspanning, word je gesteund en kost het minder moeite. Wat een opluchting!

Waar daagt het leven jou toe uit? Vul de zelftest in en maak kans op een gratis inspiratiegesprek.


Add comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.