Hoe ik meer ging sprankelen deel 1 – Drie basisprincipes

Hoe ik meer ging sprankelen deel 1 – Drie basisprincipes

Hoe kun je de sprankeling en het geluk terugbrengen in je leven? Als tiener werd ik gepest op school en vond ik het leven zwaar. Ik bleef met een onbegrepen gevoel aan de zijlijn staan.
Die schaarse geluksmomenten werden zelfs minder toen ik ouder werd. Totdat ik ruim tien jaar geleden op zoek naar mezelf ging en steeds sneller mezelf ontwikkelde.
In deel 1 van drie blogs bespreek ik drie principes vanuit mijn eigen ervaring, uit mijn eigen leven en van klanten in mijn praktijk. We beginnen met het herstellen van sprankeling in lichaam, ziel en geest.

Het lichaam: je hormonen in evenwicht brengen

Soms heb je een verslagen gevoel van ‘waar doe ik het allemaal nog voor?’ Een gevoel dat je toeschouwer bent in het leven van anderen, dat je twijfelt aan jezelf en dat je zelf niet echt meer kunt genieten. Wat ik elke keer weer ontdek bij klanten is dat de hormonen hierbij ook een grote rol spelen. Niet alleen bij lichamelijke klachten maar zeker ook bij het uitblijven van een geluksgevoel (zo af en toe, niet continu natuurlijk) blijkt het hormoonstelsel niet goed te functioneren. De meest voorkomende oorzaak is stress, ik leer je dan hoe je de hormonen van de bijnieren zelf weer in evenwicht kunt brengen. Dat voelt meteen een stuk meer ontspannen!

De ziel: naar je verlangen luisteren

De ziel bestaat! Ik zie dat als er ineens weer een glinstering komt in de ogen van mensen. Het is een verlangen naar verbinding met iets groters waar je je hele leven naar kunt blijven zoeken. Maar we hebben in onze jeugd vaak onbewust geleerd om meer naar anderen en naar ons verstand te luisteren dan naar onze ziel. ‘Dat kun jij nu eenmaal niet’ of ‘dat past niet bij jou’ en soms zelfs: ‘dat mag jij niet’ zijn onbewust ergens blijven hangen. We horen duidelijk ons ego deze oude bekende zinnetjes herhalen.
Het stemmetje van onze ziel is maar heel zachtjes en daar besteden we maar weinig aandacht aan. We willen wel, maar blijven gevangen in de zwaartekracht van ons ego. In wat we allemaal moeten in ons dagelijks leven. En we blijven het geluk buiten onszelf zoeken, anderen moeten ons iets geven. Probeer dat maar eens zelf om te draaien!
En toch kan het. In mijn praktijk leer ik je om dat aan jezelf te geven, zodat er een diepe rust ontstaat. Elke keer als dat gelukt is, is het weer een feestje.

Jouw geest: ruimte maken voor het nieuwe

Wat een opluchting als je loslaat wat niet van jou is. Je hebt ruimte nodig om te groeien. Je hebt ruimte nodig om te bewegen. Je bent een bloem die gaat bloeien en je moet open kunnen gaan. Laat overtuigingen die niet van jou zijn bij de ander. Vaak heb je dingen onbewust meegekregen van je ouders. Een overtuiging die ik onbewust van mijn vader had meegekregen was: ‘het leven is zwaar’. Daardoor was mijn eigen leven geen pretje. Maar het helpt al als je daar bewust van wordt. En als je de lichamelijke en geestelijk oorzaak dan ook nog eens beide kan oplossen kom je weer dichter bij jezelf en land je op jouw eigen plek. Ik heb het geleerd en help nu anderen daar graag bij, want het leven is mooi en liefdevol! Dat is nu mijn oprechte overtuiging.

Dit is deel 1 van 3 sprankel-blogs. Het volgende deel gaat over vier meest voorkomende belemmerende gedachten.

Wil je de andere twee delen ook ontvangen? Download mijn e-book ‘vind je eigen plek’ op mijn website en ontvang de updates.


Comments (1)

  • Astrid

    Mooi verwoord Ronald! Dank.

    apr 23, 2018

Add comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.