Mijn geheim om je unieke inbreng te ontdekken

Mijn geheim om je unieke inbreng te ontdekken

Ieder heeft zijn eigen levensthema en zijn eigen kleur. Heb jij jouw thema al ontdekt? Dat brengt je namelijk bij jouw unieke inbreng, bij waarom je op deze wereld gekomen bent. Ik kwam door een serie ervaringen tot een bijzonder inzicht in hoe het leven werkt. Dat is de sleutel tot het geheim.

Mijn eigen ervaring

In mijn boek ‘Wie ben ik echt? Vind jezelf met de passiecirkel‘ wijd ik een heel hoofdstuk aan ‘het geheim van de spiegel’ en vertel ik over mijn ervaringen. Hier even een stukje daarvan.
Het bijzondere was dat wanneer we naar een restaurant gingen er altijd iets mis was met mijn eten, en niet met dat van de anderen. Mijn pizza was aangebrand of ik kreeg iets compleet verkeerds geserveerd. Of de ober was de bestelling vergeten en natuurlijk zag hij me helemaal niet gebaren of roepen. Uit eten gaan was daardoor voor mij altijd een onplezierige ervaring waar ik tegenop zag. Ik realiseerde me dat ik zelf de enige was die hier invloed op kon hebben, bij de anderen gebeurde dit niet. Ik moest dus ZELF iets veranderen. Pas nadat het mij lukte om geen weerstand meer te voelen tegen het idee dat het weer ‘fout’ kon gaan, toen ik me voornam om ZELF assertiever te worden en gewoon naar de ober of naar de keuken te lopen, kon ik weer ontspannen zitten. En… de gebeurtenis deed zich daarna helemaal niet meer voor!

Deze ervaring gebruik ik nu ook om op te ruimen wat in de weg zit en om te ontdekken wat jouw unieke inbreng is. Het geheim is dat het leven op bepaalde manieren terugspiegelt wat je zelf inbrengt, en je daarmee ook laat zien wat jouw inbreng is. Het is een andere manier van kijken die je in mijn praktijk ‘ogen open!’ leert.

Jouw oordelen zijn spiegels

Zonder oordeel zijn is in deze wereld niet mogelijk. We kunnen onze oordelen wel loslaten voordat we er kwaad mee aanrichten. En we kunnen ze gebruiken om bewust te worden van onze inbreng. Wat jou het meeste stoort kun je, op jouw eigen manier in jouw eigen omgeving, iets aan doen. Heel breed gezegd: jouw grootste klacht is ook jouw grootste kracht. Je verlangt diep van binnen naar een oplossing maar die zoek je eerst buiten jezelf. Je vergeet dat je zelf de oplossing bent en dat je jouw eigen staat kunt beinvloeden. Ik heb inmiddels ontdekt dat dit zowel lichamelijk als geestelijk zo is. We zijn tot veel meer in staat dan we denken.
Jouw missie is om dat te herinneren en dat te gaan leven.

Probeer het zelf

Onderzoek je gedachten over jezelf en over gebeurtenissen en hoe self-fulfilling prophecy werkt. Negatieve gedachten hebben een negatieve invloed op je lichaam en geest en dus ook op je omgeving. Het is daarom belangrijk om hun invloed te beperken en ze zo snel mogelijk te stoppen. In plaats van meteen een negatief oordeel te geven over een gebeurtenis en over jouw rol daarin, zie het eens als een spiegel. Wat zegt dit over mij? Pas vervolgens je gedrag aan en kijk welk effect het heeft.

Geloof in jezelf

Eh, moeilijk? Voel je jezelf door anderen gestraft? Weet dat je daar zelf kracht aan geeft en je die kracht ook zelf kunt terugnemen. Je hebt er zelf onbewust een emotionele lading op gelegd en die is er ook weer af te halen. Zeker lost dat niet alles ineens op, maar je ervaart meer ruimte en ontdekt ook nieuwe mogelijkheden. Geloof in jezelf helpt hierbij: je bent goed zoals je bent en je hebt met jouw bijdrage iets te brengen in deze wereld.

En weet: Dingen die je soms niet leuk vindt van jezelf of die je eng vindt, zijn soms juist de dingen die jou uniek maken en die jij in te brengen hebt.

Wil je leren hoe je de lading van iets afhaalt en zo een doorbraak bereikt?

Kom naar het retraite- en transformatieweekend ‘kom thuis bij jezelf’