Mijn vijf belangrijkste levenslessen

Mijn vijf belangrijkste levenslessen

Wat is nu mijn plek in deze wereld, heb ik een bijdrage? Waarom lukt het niet om mijn levensdoel te vinden en te leven? Ik kwam de antwoorden op deze vragen op het spoor toen iemand mij vertelde over onbewust belemmerende overtuigingen. Ik ging hierover lezen in het boek ‘The giant within’ van Anthony Robbins. En zo begonnen mijn ontdekkingen en persoonlijke groei. Mijn vijf belangrijkste levenslessen voor de weg naar je eigen plek, naar meer geluk.

De overtuiging die ik onbewust van mijn vader had meegekregen en waarvan ik me plotseling bewust werd, was: ‘het leven is zwaar.’ Oef, dat ik daarom mijn hele leven aan het worstelen was, wat een eye-opener! Dit was het begin van vele nieuwe levenslessen.

Les 1. Je weet allang wat je echt wilt maar je ziet het niet

Als eerste kwam ik tot de ontdekking dat ik allang wist wat ik belangrijk vond. Dat was het schrijven van mijn roman. Dat wilde ik al vanaf mijn zeventiende jaar, en ik had al veel geschreven, maar ja, iedereen zei: dat is een leuk verhaaltje maar niet geschikt voor een roman. En dat je daar sowieso geen geld mee kon verdienen.
Het klopte, want geen uitgever wilde het hebben. En zo stopte ik het idee na een paar jaar maar weer weg, de geweigerde manuscripten in de kast. Totdat ik op mijn zesenveertigste opnieuw ontdekte dat ik dat toch het liefste wilde doen! Je omgeving en je opvoeding belemmeren dus meestal het zicht op wat je echt wilt.

Les 2 Vertel wat je wilt en luister naar de signalen

Ik had een goed betaalde baan, die me al vrij snel totaal geen bevrediging meer gaf. Maar het duurde wel even voordat ik een stap durfde te nemen. Mijn baas hielp me een handje door een belangrijke boodschap mee te geven. Toen ik vroeg of ik een dag minder mocht werken om aan mijn boek te schrijven, vertelde hij: ‘Dat is prima, maar dan kun je jouw carrière hier verder wel vergeten.’ Dat was voor mij een belangrijk inzicht: ik moest het idee van geld en carrière maken zelf loslaten.

Les 3: Stel groei boven zekerheid

En dan de stap nog maken. Je niet meer richten op wat anderen belangrijk of urgent vinden: Je spullen op tijd klaar hebben, belastingen op tijd inleveren, een vaste baan hebben, carrière maken, etc. Dat had niets te maken met wat ik ECHT wilde.
Vaak zijn we bang voor afwijzing als we iets doen dat ‘raar’ gevonden kan worden, of bang om zonder inkomsten te komen. Als je bewust voor jouw eigen groei kiest boven zekerheid dan richt je je op wat jij zelf belangrijk vindt in plaats van wat urgent is. Dan investeer je tijd en geld in jezelf, omdat je het waard bent.

Geef jezelf toestemming om te zijn wie je bent en te doen wat je echt wilt.
Wie zegt dat jij iets anders moet?

Les 4: Ruim op wat in de weg zit

Het was een cadeautje toen ik een coachopleiding volgde, ik voelde me helemaal op mijn  plek, met mensen werken! We gingen op zoek naar wat ons belemmert, en als je bewust wordt kun je het ook bewust opruimen. En ik leerde niet alleen coachen. Door naar de signalen te luisteren, naar wat mij aantrok, kwam ik ook in de hoek van de heling terecht.
Daar leerde ik niet alleen om pijntjes weg te nemen, maar dat we rechtstreeks ons onbewuste kunnen beïnvloeden. Zo is het zelfs mogelijk om de macht van onbewuste overtuigingen te verminderen zonder dat we hoeven te ontdekken wat de overtuiging is. Niet langer meer bewust gasgeven en onbewust remmen tegelijk.

Les 5: Focus op wat je wel wilt

Er kwam voor mij een tijd van veel worstelen met de koers en met financiën. Soms denk je wel eens: waar ben ik aan begonnen? Ik ontdekte o.a. dat ik me vaak laat ontmoedigen door anderen of door wat er mis gaat en dat er daardoor veel positieve energie verloren gaat. Want ik moet ZELF het antwoord op mijn diepste verlangen geven.
Stoppen is geen optie meer. Als je ziet welke effecten het heeft en hoe goed dat voelt…  Het is zo bevrijdend voor de deelnemers. Dit is zo groots!
En ja, soms kom ik oude angsten tegen. Je gaat steeds een laagje dieper. Dus ik blijf zelf continu opruimen wat in de weg zit en focus op de mogelijkheden, dat geeft zoveel ruimte, rust en dankbaarheid. En het werkt!

En jij: Wat zijn jouw levenslessen? Herken jij de signalen in jouw leven? Wat is het antwoord dat jij geeft? Laat jij je ontmoedigen en ontmoedig je anderen, of…?
Je maakt jezelf en je omgeving gelukkig door deze lessen zelf voor te gaan leven. Wat zou het mooi zijn als dit van ouder op kind wordt doorgegeven zodat de wereld mooier wordt!

Meer weten over deze lessen?

Stel hieronder een vraag, deel je ervaring en maak kans op een gratis beschrijving van jouw persoonlijke gave, of download mijn gratis e-book, zie ook hiernaast.