Waarom iets niet lukt

Waarom het (nog) niet lukt, 6 oorzaken

Heb jij ook iets in je leven dat maar niet lukt? Als je niet tevreden bent over je leven en je wilt meer passie ervaren lees dan even verder.
Ontdek de oorzaak dat het niet lukt, dan weet je wat je kunt veranderen. En dat kan zonder veel moeite want je bent al goed zoals je bent! 

Oorzaken

Mogelijk oorzaken dat iets niet werkt in je leven, zijn:

 1. Je weet niet wat je echt wilt

  De kans is groot dat je wilt wat anderen ook doen en wat er van je verwacht wordt. Als jouw antwoord op wat je echt wilt bijvoorbeeld ‘geld verdienen’ of ‘een leuke baan’ is. Dat zegt namelijk weinig over jou en wat bij jou past. Als je niet weet wat je echt wilt, wat jou voldoening geeft en jou in je kracht zet, kun je daar ook niet op focussen en er zelf op aansturen. En als je onbewuste al weet dat het eigenlijk niet bij jou past dan werkt dat natuurlijk niet.

 2. Je bent te hard op zoek.

  Als je te hard op zoek bent geef je een verkeerd signaal aan je onderbewustzijn. Namelijk het signaal dat je iets niet hebt, dat je iets tekort komt, waardoor je het ook niet zult krijgen. Als je er diep van overtuigd bent dat je vindt wat bij jou past en dat je het waard bent, geeft dat een totaal ander resultaat.

 3. Angst voor nieuwe dingen

  Ergens diep van binnen weet wel wat je wilt, maar je hebt het diep weggestopt want het is eng en mogelijk gevaarlijk. Het zou kunnen zijn dat mensen het er niet mee eens zijn, of dat je er geen geld mee kunt verdienen. Je wilt onbewust het risico niet nemen om je comfort zone te verlaten. Vaak is dit ook een angst voor jouw eigen grootsheid.

 4. Het beeld van jezelf klopt niet.

  Je doet heel erg je best om aan een beeld te voldoen dat je hebt over wie je moet zijn. En je probeert aan dat beeld te voldoen. Misschien wilde je vroeger het lieve kind zijn en probeer je dat onbewust nog steeds naar anderen te zijn. Maar dat werkt in deze tijd niet meer. Heel vaak proberen met veel moeite om een appel te zijn en komen we er later achter dat we gewoon een peer zijn en daar geen moeite voor hoeven te doen. Nou ik kan uit eigen ervaring vertellen: dat lucht enorm op!

 5. Je bent te ongeduldig

  De eerste keren heb je misschien niet het resultaat dat je wenst, maar soms moet je gewoon nog wat meer oefenen om iets te bereiken. En oefenen in geduld en volharding natuurlijk. Want zodra je opgeeft, zal het universum ook stoppen met jou te ondersteunen.

 6. Je bent er nog niet klaar voor.

  Als je zonder belemmering of bedenking tegen het universum kan zeggen: ‘Ik ben er klaar voor, laat maar komen wat ik wil’, dan zal het komen. Klaar om van een rups een vlinder te worden. En anders is er eerst nog iets op te ruimen van emoties of belemmeringen. Daar zijn eenvoudige manieren voor.

Aan de slag

Heb je de oorzaak ontdekt en wil je aan de slag met mijn stappenplan? Het kan zonder veel te veranderen, want je bent al goed zoals je bent. Ik vertel je er graag meer over.
Download het gratis e-book ‘vind je eigen plek’. En verder natuurlijk kun je kennismaken in een gratis kennismakingsgesprek