Het leven ontvangen dat je wilt

Het leven ontvangen dat je wilt

Je hebt vast wel gehoord van de law of attraction, het leven aantrekken dat je wilt. Ik heb ontdekt waarom dat bij mij zo moeizaam ging. en ook hoe het komt dat ik nu wel vaak in flow ben en de dingen soms bijna vanzelf lijken te gaan. Ik deel graag mijn inzichten.

Je creëert wat je bent

We houden onszelf onbewust tegen. Het leven dat we eigenlijk wensen zien we als onmogelijk, en creëren zien we als een soort wensen/dromen en dat werkt niet goed. Het universum is geen wensput. Het gaat er allereerst om wat je zelf voelt en of je zelf leeft naar wat je wilt. De wet van aantrekking werkt veel meer als een spiegel, je trekt aan wat je uitzendt. Bijvoorbeeld als je onbewust niet van jezelf houdt, trek je mensen aan die niet van jou houden. Of als je onbewust ergens nog vindt dat je het niet waard bent is het moeilijk om voldoende inkomen te genereren. Ik spreek uit eigen ervaring 😉

Creëren is vooral ook ontvangen

Stel je vraagt een cadeau voor sinterklaas of kerst en je krijgt iets waar je niet op zat te wachten, bijvoorbeeld in een kleur die je lelijk vindt. Dat gebeurt mij regelmatig en ik heb ontdekt hoe belangrijk het is hoe je reageert. Als je teleurgesteld reageert dan negeer je dat iemand zijn best voor je gedaan heeft en stel je die persoon ook teleur. Dan zal die persoon de volgende keer wel 2x nadenken om zijn best te doen. Met het universum werkt het net zo. Je wilt iets ontvangen, maar kun je het ook ontvangen als het (nog) niet helemaal is wat je wilt? Het leven spiegelt jouw overtuigingen terug. Blijkbaar heb zelf onbewust een andere overtuiging? En kun je dankbaar zijn of heb je snel kritiek?

Dankbaarheid is de sleutel tot flow

Ontvangen is open staan en dat begint met het oefenen in dankbaarheid. Als je hebt geleerd om negatieve gevoelens weg te stoppen kun je ook geen dankbaarheid voelen. Leren om is leren om dankbaarheid te voelen, om echt blij te kunnen zijn. Geef, ondanks alle onrecht en schijnbare negativiteit in de wereld, elke dag aandacht aan het gevoel dat je hebt als jouw wens volledig in vervulling is gegaan. Blijheid is een hoge trilling die werkt als een magneet waardoor je makkelijker dingen voor elkaar kunt krijgen. Schijnbare toevalligheden komen op je weg en wat doe je dan…?  Juist, daar blij mee zijn! Als het lastig is om verdriet en angsten te durven voelen, als er onbewust nog delen zijn weggestopt dan kun je je misschien niet voorstellen hoe mooi dit werkt. Maar je hoeft gelukkig niet door oude onbewuste emoties heen te worstelen, ik kan je helpen om de oorzaak te traceren en om die op te ruimen.

Vertrouw op toevalligheden

Wat ooit diepe indruk op mij maakte toen ik nog een vaste baan had was dat een zelfstandig ondernemer me vertelde zich nooit zorgen te maken over inkomsten. Hij ging gewoon zijn huis schilderen als het mooi weer was en als hij bijna klaar was dan kwam er wel weer een telefoontje. Zo werkte dat bij hem en daar vertrouwde hij op. Daar was ik toen wel jaloers op. Deze schijnbare bijzondere toevalligheden, ‘synchroniciteit’ genoemd, lijken toe te nemen als je erop vertrouwt en als je ervan geniet. Voor mij begon het avontuur van synchroniciteit toen ik de onbewuste overtuiging had losgelaten dat het leven ‘zwaar’ is. Zo’n ‘toevallige’ gebeurtenis leek toen nog heel zeldzaam, inmiddels zie ik er bijna elke dag wel eentje waar ik blij mee kan zijn.

Focus

Als je eenmaal synchroniciteit in je leven ervaart dan blijft focus belangrijk. We laten ons snel afleiden door negatieve gebeurtenissen en vallen dan snel terug op kritiek, waardoor de flow verdwijnt. Dagelijks vanuit een diep gevoel focussen op wat je WEL wilt in plaats van wat je niet wilt helpt daarbij. De gebeurtenissen op het journaal zijn niet bepalend in jouw leven, je bepaalt zelf wat de werkelijkheid in jouw eigen leven is. Kijk dus vooral naar het mooie dat er WEL mogelijk is.

Ben je geïnteresseerd in deze manier van leven? Elke maand heb ik ruimte voor een paar gratis inspiratiegesprekken, telefonisch, online of in mijn praktijk.


Add comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.