Zes stappen van de passiecirkel

Je eigen plek bereiken door er te zijn: zes stappen

Vaak doen we erg ons best om iets te bereiken. Is dat wel nodig? Je bent namelijk al goed zoals je bent. De stappen van de passiecirkel gaan over wie je altijd al wilde zijn en hoe je dat nu al kunt ervaren. Je ontdekt dat jouw eigen plek heel dichtbij is. Want je hebt het al in je. De manier om ‘ergens te komen’ is namelijk door er ‘te zijn’. Klinkt abacadabra? Laten we de zes stappen doornemen die ik zelf doorlopen heb en die jou verder kunnen helpen.

Het stappenplan van de passiecirkel

De passiecirkel is een krachtig stappenplan om je eigen plek in te nemen. Bij het vinden en realiseren van meer passie doorloop je globaal het proces van de Passiecirkel, echter in de praktijk beginnen we meestal bij stap 3 om daarna weer bij stap 1 te kunnen beginnen.

Stap 1. Vind het gevoel van passie terug

Je gaat van moeten naar willen. Als je niet weet hoe werkelijke passie voelt, weet je ook niet wat je wilt. Als je niet weet hoe je onbevangen in het leven kunt staan kun je niet open staan voor nieuwe mogelijkheden.

Stap 2: Vul je verlangen en visie in

Bij het (her)ontdekken graaf je zo diep mogelijk naar je diepste verlangen. Werken aan het bevredigen van je diepste verlangen is werken aan je levensdoel, je missie. Hoe dieper je graaft, hoe onverwachter en mooier is de schat die je vindt. Wat kun je nu al doen dat jou meer passie geeft? Is er iets waar je diep van binnen naar verlangt maar wat je hebt afgedaan als onmogelijk?Hoe ziet dat eruit? Hoe concreter je het nu al kunt voelen, hoe concreter het resultaat zal zijn. Want als het verlangen nu al brandt en je kunt er nu al van genieten, dan ben je er eigenlijk al. Je mag ervoor gaan staan!

Stap 3: Ruim je belemmeringen op

Ruim zo veel mogelijk op wat in de weg zit om te doen wat je ECHT wilt. Dat zijn vaak overtuigingen, emoties en andere programmeringen uit de kindertijd die je onbewust nog met je meedraagt als volwassene. Als weet wat je belemmert, wil en kun je het eenvoudig stoppen zodat je echt resultaat bereikt. Voor het grondig opruimen, niet alleen in je mind, maar op celniveau in je lichaam zijn tegenwoordig krachtige technieken beschikbaar. Je kunt op basis van persoonlijke affirmaties je onderbewustzijn beïnvloeden. Dit is de belangrijkste stap en 80% van het werk van alle stappen!!

Stap 4: Breek door

Breek door, kies en doe waar je bang voor bent maar wat je toch echt wilt. Schrik niet meer terug voor de drempel. Omdat het over jouw verlangen gaat is het eng, maar het kan niet fout gaan. Alleen anders dan verwacht.

Stap 5: Volhard

Schrik niet terug als het ander gaat dan verwacht. Volhard, oefen elke dag. Houd voor ogen wat je ECHT wilt en blijf rustig. Je weet dat het van jou is en dat het bij je hoort. Neem dagelijks een stapje in de richting van wat je echt wilt en wees vooral blij met wat je nu al hebt.

Stap 6: Neem afstand

Dit heeft te maken met vertrouwen. Het is het loslaten van controle en open staan om te ontvangen. Afstand van hoe jij denkt dat de dingen moeten gebeuren en hoe je vindt dat dingen zouden moeten zijn. Je kunt het ook overgave aan je levensmissie of aan je ziel als stuurman noemen. Dat duurt soms even voordat je dat durft, maar het levert bijzondere veranderingen op in je leven.

Stap 7: Die komt nog

Er is een stap 7, die wordt pas duidelijk als je de andere stappen gemaakt hebt. Hier vertel ik meer over tijdens de inspiratieworkshops.

Hoe ver ben jij?

Veel mensen hebben de eerste stap, het vinden van passie en missie, nog niet gemaakt. En er zijn nog maar weinig mensen die vanuit stap 6, het gevoel van mogelijkheden, ruimte en overvloed, durven te leven. Het unieke van de Passiecirkel is dat hij niet alleen houvast geeft bij het realiseren van je dromen, maar ook om helder te krijgen wat jou motiveert en passie geeft. Een uitgebreide toelichting incl. oefeningen vind je in het boek ‘wie ben ik echt?- vind jezelf met de passiecirkel’

Mijn missie

Ik geloof dat iedereen een eigen levensdoel en een unieke plek in de wereld heeft. De wereld zal er binnen twee generaties totaal anders uitzien als we die plek gaan innemen. Ik leer je om los te komen van oude patronen zodat je jouw eigen plek vindt en er ruimte komt voor nieuwe mogelijkheden in jouw leven en in de wereld. Zodra je jouw angst durft te voelen en bewust kiest voor wat echt belangrijk is je leven, gebeuren en bijzondere dingen.

Heb je mijn gratis e-book al gedownload?