Tools om meer te stralen op je eigen plek

Tools om meer te stralen op je eigen plek

Vraag je je af wat 2017 gaat brengen? Het wordt ongetwijfeld een spannend jaar voor ons allemaal, met heftige wereldgebeurtenissen en mogelijk ook een heftige confrontatie met jezelf. Het jaar staat volgens de wijsheid van de MAYA’s in het teken van de spiegel, de spiegel van onszelf. De ander is een spiegel, de wereld is een spiegel, jij bent ook een spiegel van jouw toekomst. Vergeet dus vooral niet om zelf te bedenken wat jij 2017 nodig hebt om te kunnen stralen. Ik zal het nader  uitleggen.

Alles in je leven werkt als een spiegel, zoals ik in mijn boek ‘Wie ben ik echt?’ uitgebreid beschrijf. Een spiegel is om in te kijken en om iets over jezelf te zien. Hopelijk ook om iets te leren. Hier geef ik een paar praktische tips om die spiegel goed te gebruiken zodat je het jaar goed ingaat.

De ander als spiegel zien

Als iemand iets doet of zegt dat je irriteert, zegt dat vooral ook veel over jezelf. Wees mild met oordelen en met wat je zegt over een ander, want je spreekt ook jezelf toe. Dat is de spiegel. Reageer daarom mild en ga op onderzoek bij jezelf. Waarin voel je je belemmerd door deze persoon? Wat zou je heel graag willen? Zou je dat zelf op je eigen manier kunnen doen in plaats van op de ander te wachten? Een oud gezegde leert: wie goed doet, goed ontmoet.  En dan ontstaat de positieve kant van de spiegel: Als je je verbonden voelt met iemand en je bent open naar elkaar dan is dat meestal zeer inspirerend.

De wereld is een spiegel zien

En dan de wereld die heftig in beroering is: gewelddadige gebeurtenissen, systemen die vastlopen (zorg, europa, politiek, etc) of andere zaken waar je je aan stoort. Ze laten je allemaal zien dat het tijd is om wakker te worden. De verandering in jouw leven komt niet van politici of van buitenaf, die zul je zelf moeten bewerkstelligen. En dat kun je gelukkig ook, al weet je misschien nog niet hoe.

Jezelf  als spiegel zien

Ook deze spiegel werkt naar twee kanten: als anderen zich aan jou storen, over wie zegt dat iets? Over jou of over de ander? Laat los wat anderen van jou zeggen, je bent alleen een spiegel waarvan zij weer leren.

Maar nu over jezelf: Wat wil je veranderen? Je kunt vanuit jouw intentie zelf bepalen waar je komend jaar de nadruk wilt leggen. Daarmee bepaal je jouw focus voor het komende jaar en kun je bewust aantrekken wat je wilt.

Leef in het moment

‘Life happens while we are busy making other plans’, zei John Lennon ooit. Hoe graag we ook de controle willen houden, lang vooruit plannen maken werkt in deze tijd niet. We willen allemaal graag doelen bereiken, maar wat als het doel tussentijds wijzigt? Houd vast aan de intentie erachter, blijf in het nu en laat je inspireren door het moment. Stroom mee met wat er gebeurt, keur het niet af, zie het als een vraag waarop je op jouw eigen unieke manier, vanuit jouw unieke verlangen, een antwoord kunt geven. Het dus niet om ‘wat moet ik doen om te bereiken wat ik wil?’, maar om ‘Wie moet ik zijn om te komen waar ik wil zijn?’

Ruim op

Als je stralend jouw eigen unieke plek wilt innemen ruim dan eerst het oude op. Zaken die niet opgeruimd zijn komen in 2017 ongetwijfeld naar boven. Als het bijvoorbeeld oud verdriet is, omarm het en geef het ruimte om op te lossen. Spreek hardop de wens uit om het te laten gaan en gebruik bijvoorbeeld een opruim techniek (zie o.a. stap 3 opruimen in mijn boek ‘Wie ben ik echt?).

Aan de slag!

Meer tips om het nieuwe jaar goed te beginnen? Meer idee krijgen over hoe dit voor jou kan werken?
Doe mee met mijn webinar ‘drie levenslessen voor meer passie en geluk’.
Je gaat met het werkboek aan de slag en ontdekt wat er nog in de weg zit en welke stap je kunt nemen.