Van stilstand naar groei

Van stilstand naar groei

Net als een plant moeten we eens in de paar jaar een nieuwe, grotere pot om weer verder te kunnen groeien. Zou je eigenlijk een verandering willen maar komt het er niet van? Vier tips om van stilstand weer naar groei te komen.

Sta open voor nieuwe mogelijkheden

Een kind staat open om te leren en te groeien. Als kind durf je te dromen, te experimenteren en te ontdekken. Je ervaart het leven soms als magisch, als een sprookje waarin alles kan gebeuren. Je bent nog niet bedorven met ideeën over wat wel en niet mogelijk is en dat heeft zich nog niet als absoluut feit vastgezet. Sprookjes bestaan misschien niet maar het leven is WEL een wonder. Durf je je nog te verwonderen over hoe ‘toevallig’ de dingen gebeuren in je leven? Maak eens een wandeling, bij voorbeeld in het park en sta open voor wat er gebeurt. Dit is een belangrijke basis.

Ga uit je hoofd

Op basis van jouw ervaringen vorm je beperkende overtuigingen over wat wel en niet kan, oordelen over wat goed en slecht is. Deze stel je niet meer in twijfel. Onbewust zijn er angsten dat je deze zekerheden niet mag loslaten. Als je naast je hoofd ook je hart en je ziel meer laat spreken kun je de kracht van je intuïtie ontdekken.  Lukt het nog om een beetje dankbaar te zijn met je leven of zijn er nog oude overtuigingen en emoties die in de weg zitten en eerst opgeruimd moeten worden? Vaak zijn we onbewust nog ergens boos over maar hebben we dat weggestopt. Dan kun je ook geen dankbaarheid voelen.

Ontdek je diepere verlangen

Als je eenmaal een beetje uit je hoofd bent wordt het tijd om naar je diepere verlangen te gaan kijken. Wat wil je nou eigenlijk ECHT?
Ontdek jouw diepere verlangen. Waar heb je onbewust naar verlangd wat jou voldoening zal geven? Dat te ontdekken brengt het echte wonder in je leven. Want dat verlangen zegt zoveel over wat je ECHT wilt en wat jouw unieke plek en bijdrage in de wereld is.

Zet een stap

Als je jouw diepere verlangen weet, hoe kom je van die onzekerheid af? De angst om een verkeerde stap te nemen of om afgewezen te worden kan groot zijn, zeker als het om jouw kwetsbare kant, om jouw diepste verlangen gaat. Vaak moet er nog iets opgeruimd worden voordat je een stap kunt gaan maken.

Hoe doe je dat?

Zit je in je hoofd, sta je niet open voor nieuwe dingen? Ben je onzeker en/of Weet je niet wat je ECHT wilt?
Weet dat er vele technieken die je verder kunnen helpen, maar dat je vaak meerdere stappen moet doorlopen. Ik leer je met behulp van mijn stappenplan graag hoe je stapje voor stapje dichter bij wie je echt bent komt en gaat doen wat je echt wilt.

Sta ook eens stil en ontdek blinde vlekken

Lisette kwam er achter dat ze elke zomer vakantie opnieuw zich afvraagt: waarvoor ben ik eigenlijk op aarde? Maar dat ze eigenlijk nooit actie had ondernomen omdat ze ergens onbewust ook een angst voelde.

Doe de zomercheck en kijk hoe ver je gegroeid bent en waar je nog in wilt groeien.

 

 

 

 

 


Add comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.