Tips voor je volgende stap

Tips voor je volgende stap

Alles lijkt zich klaar te maken voor een nieuwe stap. En dan is de vraag: Hoe zit dat eigenlijk met mij? Wacht ik tot de politiek of anderen met nieuwe ideeën komen? Of ben ik klaar voor de toekomst en volg ik mijn eigen pad? Vijf tips over hoe nu verder te gaan op je eigen pad. Ben je er klaar voor?

1. Wacht niet op anderen

Vaak nemen we een afwachtende houding aan, we denken we dat er eerst iets moet gebeuren voordat we zelf ons diepste verlangen kunnen gaan leven. Maar het heeft geen zin om te wachten op een nieuw kabinet, dat kan nog lang gaan duren. En dan nog. Begin of ga door met jouw plannen en projecten en laat ze niet afhangen van de politiek of wat anderen ervan vinden. Stel jouw diepste verlangen centraal in wat je doet en ga ervoor. In de afgelopen verkiezingscampagne was Jesse Klaver daarvan een mooi voorbeeld. 

 2. Sta open voor de signalen voor jouw pad

Als je eenmaal een stap hebt gezet of je hebt jouw verlangen uitgesproken dan komt er een antwoord. Hoe het werkt weet ik niet maar het werkt. De wereld geeft signalen terug over wat de volgende stap op jouw pad is. Als je de controle los durft te laten en voor signalen open staat dan kun je jouw acties leren afstemmen op een bredere ontwikkeling. Dan neem je jouw eigen plek en draag je tegelijkertijd bij aan wat er in de wereld nodig is.

3. Maak contact met bezieling en motivatie

Ontdek wat je motiveert en in beweging brengt. Iedereen heeft een thema in zijn leven dat overwonnen mag worden. Het kan zelfs zo sterk zijn dat de onderliggende lichamelijke klachten het thema lijken te zijn. Het is een enorme kick als je er boven uit groeit, we kunnen veel meer dan we denken. En wat is het dan bijzonder om vervolgens anderen te helpen om hetzelfde te doen. Dat is niet alleen mijn verhaal, zo zijn er vele.

4. Durf een held te zijn

Dat het soms moeite kost om anders te durven zijn kun je lezen in mijn roman ‘ogen open!‘. Angst om op te vallen en gepest te worden hebben me in mijn jeugd daarvan weerhouden. Daardoor kostte het wel even voordat ik durfde om mezelf en mijn verlangens te laten zien aan de wereld. Moed is uitgestelde angst. Het is niet alleen voor bepaalde personen die daarvoor worden geboren, maar ontstaat als je steun ervaart en als de situatie erom vraagt. Deze tijd vraagt om creativiteit, nieuwe oplossingen en moed om anders te zijn.

5. Toon passie en wees positief.

Er is passie, moed, vertrouwen en eerlijkheid nodig om de wereld te laten zien wie je bent. In gesprek gaan met de ander en jezelf doet je groeien. Als je deze eigenschappen wilt oefenen en positief in het leven blijft staan kun je, ook al ben je net zo gevoelig en introvert als ik was, je eigen plek volledig innemen.

Ben je klaar voor de volgende stap?
Alle stappen naar meer passie en positiviteit bespreek ik in de gratis online masterclass van a.s. zondag

 


Add comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.