Zes stappen om je passie en missie te vinden

Zes stappen om je passie en missie te vinden

Wankelt je vertrouwen in je toekomst?

Onze financiële zekerheid gaat niet echt vooruit. Ook andere systemen zoals de zorg en onderwijs lopen grote klappen op. Als je het moeilijk vindt om op jouw eigen toekomst te vertrouwen, vertrouw dan in elk geval op jezelf en je eigen mogelijkheden. Investeer tijd en geld in je eigen ontwikkeling, in weten wat je wilt en in je passie en levensmissie. Want dat bepaalt jouw richting en keuzes in een veranderende wereld.

De belangrijkste reden dat mensen niet krijgen wat ze willen is dat ze niet weten wat ze willen – Janet & Chris Attwood

Vertrouwen vanuit passie, weten waarvoor je leeft en wat je te bieden hebt helpt om je in balans te houden in deze woelige wereld. Het maakt je creatief in het vinden van oplossingen. De wereld heeft meer creatieve mensen met passie nodig. Daarom een eenvoudige oefening die je zelf kunt doen.

Zes stappen om je passie te vinden:

  1. Haal een paar keer diep adem tot in de buik, adem uit door je mond. Zorg dat je rustig en ontspannen bent, dan werken de volgende stappen het beste. Het kan ook b.v. helpen om je voor te stellen dat je adem je hele lichaam tot in je tenen vult.
  2. Maak twee kolommen op een dwarse A4 en schrijf in de eerste kolom, in willekeurige volgorde, als in een brainstorm, een lijstje van minimaal 10 dingen die je graag zou willen. Dat kan dus alles zijn, van ‘vrijheid’ tot ‘een rode sportwagen’.
  3. Beschrijf bij elk onderdeel van je lijst in de tweede kolom waarom je dit wilt. Denk niet teveel na, er zijn geen goede of foute antwoorden. Het gaat veel meer om je gevoel dan om je denken.
  4. Lees de beschrijvingen in de rechterkolom na en ga na of het nog steeds iets is dat goed voelt. Als je niet goed weet waarom je iets wilt, formuleer het anders of streep het weg. Ook onderdelen die je alleen wilt omdat het je status verhoogt of waar anderen geen profijt van hebben streep je weg.
  5. De overige (niet weggestreepte) onderdelen schrijf je opnieuw op met een uitwerking hoe het eruit gaat zien, het wie, wat, waar, wanneer zo levendig als je kunt. Herlees en herschrijf ze totdat je een duidelijk beeld hebt van jezelf in de ideale toekomst.
  6. Zet alle stukjes die je overhoudt onder elkaar en leg die bij je computer of plak het aan je spiegel. Dit is jouw missie formulering voor de komende tijd. Elke dag en bij elke beslissing die je neemt kijk je op jouw papiertje. Dat geeft focus en het helpt.

Neem een twee uurtjes voor jezelf en doe deze oefening. Wat is het resultaat? Deel het hieronder!

Lees ook: De zes stappen van de passiecirkel, je passie bereiken door er te zijn

                                     Warme groet,